Kotli na pelete Pelson

Ideja kotla Pellson se je porodila ob vprašanju, kako uporabnikom oljnih peči prepoloviti stroške ogrevanja ter kljub temu ohraniti udobje, ki so ga vajeni. S tem namenom smo razvili kotel, ki troši bistveno cenejši energent (pelete), med svojim delovanje pa poskrbi za saje in pepel ter se v celoti očisti popolnoma avtomatsko.

Pellson potrebuje le 5 min pozornosti na teden,

Saj je že v sami konstrukciji kotla je vgrajen tedenski zalogovnik peletov, ki ga preprosto napolnimo enkrat tedensko, pepelno posodo pa spraznimo le enkrat na mesec, kar nam v povprečju vzame vsak teden le nekaj minut. Za vse ostalo v zvezi z ogrevanjem vašega doma poskrbi kotel sam.

primerjava

 Nakup Pellsona vam prinese do 2000 € nepovratnih sredstev.

tabela peleti

peletni_kotel_pelson_x3_prerez

Uživajte popolno udobje z izbiro Pellson doziranja iz letnega zalogovnika peletov in pozabite na polnjenje tedenskega peletnega zalogovnika. Pri kotih Pellson X1 in X3 je tedenski zalogovnik že integriran v sami konstrukciji kotla zato je doziranje peletov iz letnega zalogovnika le možnost nadgradnje sistema, ki jo lahko storite ob nakupu kotla ali kasneje, medtem ko je pri kotlih X5 in X7 montaža takšnega sistema nujna. Pellson dozirni sistem deluje na principu vrtenja posebnega polža, ki transportira pelete iz zalogovnika v kotel.