Kotli na polena Fröling

S1 Turbo Fröling

s1

V tem novem kotlu na polena iz podjetja Fröling so združene vse lastnosti sodobnega ogrevanja na lesno biomaso. Ventilator prisilnega vleka, ki ga krmili število vrtljajev, skrbi za stalno kakovostno izgorevanje, sesanje lesnega plina pa preprečuje vdor dima v prostor tudi pri dolaganju polen. Novi kotel S1 Turbo odlikujejo visoki izkoristki, dolgi intervali za dolaganje, nizke emisije in zelo nizka poraba električne energije.
Povsem nanovo razvita zasnova vodenja zraka omogoča pri kotlu na polena S1 Turbo samodejno uravnavanje ogrevalnega, primarnega in sekundarnega zraka s samo enim nastavljivim pogonom. Zaradi posebnega vodenja ogrevalnega zraka lahko vrata prostora za polnjenje zaprete skoraj takoj po vžigu polen. Ogrevanje na polena je tako lahko zelo enostavno!

Prednosti

Preprosto nakladanje,
Dolgo gorenje,
Zmanjšanje emisij,
Natančna regulacija izgorevanja s pomočjo serijskega nadzora lambda,
Veliko bolj okolju prijazna rešitev,
Enostavno čiščenje od zunaj,
Nizka poraba energije,
Lahek nadzorni sistem ogrevanja iz svoje dnevne sobe.

pdf-logo
Brošura

 

S4 Turbo Fröling

s4-turbo-froeling
Fröling je izpopolnil preizkušeno valjasto obliko zgorevalne komore in s tem postavlja nove standarde. Robustna konstrukcija in uporaba silicijevega karbida, kot materiala za visokotemperaturno zgorevalno komoro, omogoča daljšo življenjsko dobo kotlov. Kotel S4 Turbo vam omogoča kurjenje do 0,5 m velikih kosov lesa že pri moči 15 kW. WOS sistem kot standard čiščenja ogrevalnih površin! Vzvod za čiščenje imate lahko na levi ali desni strani za enostavno čiščenje ogrevalnih površin od zunaj, pri čemer pa je učinkovitost na najvišji ravni. Jasno strukturiran meni na kotlu omogoča, da je sistem enostaven za uporabo. Frölingov sistem Bus omogoča namestitev razširitvenih modulov na vseh lokacijah, z minimalno električno napeljavo. Fröling kaže pot naprej z novo razvitim S 3200 sistemom nadzora. Kontrolna enota je optimizirana za ‘fit’ zahteve in skupaj z individualno nastavljivim kotom gledanja, zagotavlja, da so vsa obratovalna stanja jasno prikazana.
RBG 3200 sobna enota vam daje popoln pregled iz vaše dnevne sobe. Upravljanje je zelo enostavno, odčita pa vam vse pomembne vrednosti in sporočila o stanju. Vse nastavitve lahko spremenite enostavno s pritiskom na gumb.
Najcenejši način ogrevanja za posamezno gospodinjstvo z nalaganjem polen enkrat na 24 ur. Za 1000 l ELKO rabimo 4-5- pr.m. polen.

Prednosti

Preprosto nakladanje,
Dolgo gorenje,
Zmanjšanje emisij,
Natančna regulacija izgorevanja s pomočjo serijskega nadzora lambda in samostojnih motorjev primarnega in sekundarnega zraka,
Veliko bolj okolju prijazna rešitev,
Enostavno čiščenje od zunaj,
Nizka poraba energije,
Lahek nadzorni sistem ogrevanja iz svoje dnevne sobe.

pdf-logo
Brošura

 

S3 Turbo Frölings3-turbo-froeling

Kotel S3 Turbo nudi vrhunsko tehnologijo kakovostnega kotla za ceno srednjega razreda. Osredotoči se na nekaj najbolj pomembnih točk in vključuje veliko funkcij. Kotel S3 Turbo se lahko zlahka nalaga s pol metra dolgimi poleni s sprednje strani. Pogosto je treba kotel le enkrat napolniti za cel dan ogrevanja.

Učinkovita optimizacija sistema (WOS) omogoča enostavno čiščenje ogrevalnih površin od zunaj s pomočjo ročice mehanizma. WOS je neobvezen za modele 18 in 28, serijsko pa je opremljen model 36 in 45. Sistem sesanja dimnega plina preprečuje uhajanje dima v prostor medtem, ko se kotel polni.

Prednosti

Preprosto nakladanje,
Dolgi intervali med dolaganjem,
Preprosto čiščenje,
Nizke emisije,
Okolju prijazno,
Regulator prisilnega vleka reguliran s številom vrtljajev.

 

pdf-logo
Brošura